Sunday, February 15, 2015

Det er bedre å ikke få pult ti ganger enn å bli voltektsmann en gang.


Jeg er så utrolig lei av å høre menn unskylde overgrepene sine med at "kvinner er så vanskelige å forstå".

Leste nettopp et debattanlegg om en trist mann som ble konfrontert etter akten med "Er du en sånn som liker å ligge med kvinner som ikke vil, du?" og så ble han veldig lei seg, for slimhinnene hennes hadde jo fortalt ham at hun ville. Kanskje han burde stoppet opp under forspillet som "tok tid" fordi dama "ikke var superinteressert" og sjekket om hun egentlig hadde lyst i det hele tatt? I stedet for å bruke "tålmodig overtalelse".

Men nei, stakkars mannen synes at kvinner er så vanskelige å forstå og derfor er han visst et uskyldig offer for voldtekten. Erm, nei. Hva er egentlig det viktigste her, at en mann får pult mest mulig eller at kvinner slipper å oppleve overgrep? Hvis man svarer det første burde man bli diskvalifisert fra å ha sex på livstid. Selvfølgelig er det viktigste at man unngår å tråkke over folks grenser.

Det er i grunnen ganske enkelt, hvis du synes at kvinner er såpass vanskelige å forstå at du ikke er i stand til å vurdere hvorvidt de har lyst til å ha sex med deg, så burde du slutte å ha sex med dem umiddelbart. Egen kåtskap trupfer ikke andres rett til å avslå tilbud. Og hvis du synes det er vanskelig å vurdere andres interesse i fylla, så burde du slutte å blande sex og alkohol.

Men la oss legge det helt flatt ut på bordet her, noen kvinner kan være vanskelige å forstå, og enkelte kvinner spiller faktisk at de ikke er interesserte, så hvordan passer det inn i beregningen?

Svar: det eneste du har ansvaret for når det kommer til sex er deg selv og din egen oppførsel og i dette ligger det et ansvar for å ettersjekke interesse og respektere når andre avviser og bremser uavhengig av hvorfor de gjør det. Hvorfor sa hun nei og dyttet deg unna? Sjitt det samme, det skal respekteres. Hvorfor ble hun plutselig helt stille og anspent? Det er ditt ansvar å finne ut om det fremdeles er greit å fortsette selv om det viser seg at det er helt normalt for henne. Det er bedre å avbryte når du bli usikker på interesse, bedre å være upopulær for å avbryte enn dømt for å fortsette.

I tittelen skriver jeg at det er bedre å ikke få pult ti ganger enn å bli voltetksmann en gang. Dette er et ordspill på ordtaket om rettssikkerhet som sier at det er bedre at ti skyldige går fri enn at en uskyldig blir dømt. Det triste i denne sammenhengen er at kvinner tas mot sin vilje hele tiden, at det skal godt gjøre seg å gå gjennom et livsløp som kvinne og ikke oppleve minst en voldtekt, at det er så og si umulig å få annerkjennelse for det rettslig i ettertid. Så kjære alle dere som synes kvinner er så vanskelige å forstå, bare slutt å pul dem da.Vanskeligere er det ikke.

Kåtskap trupfer ikke en dritt, særlig ikke kvinners rett til kroppslig integritet.

Les også:
Voldtektslovgivningen må endres

No comments: