Friday, February 22, 2008

8.Mars nærmer seg med stormskritt!

Jeg sitter i 8.marskomiteen i år og karret tidlig til meg plikten å designe flyers, klistremerker og buttons. Nå er alt materialet ferdig, og for dem som er interessert i å spre budskapet på skole eller jobb, eller andre steder, så kan de hente flyers på kontoret til Rødt i Osterhaugsgt 27. Buttons kommer vi til å selge for ca 10kr stykket.

For de som ikke gidder å dra seg opp til rødt etter flyers legger jeg dem også ut på deviantart, trykk på linkene under bildene for å komme til en utskriftsvennlig pdf.


PDF



PDF

De ferdig opptrykte flyerene ble ikke riktig så friske i fargen, men jeg er dritkeene på dem uansett. Jeg har nemlig aldri laget flyers før :) Ikke minst sånne som folk skal se på og spre rundt over hele oslo og sånn =*-*=

Wednesday, February 20, 2008

Seksuell identitet, terminologier og betydningen av ordene.

Seksuell identitet, terminologier og betydningen av ordene.

Jeg liker ikke å bli puttet i bås, og da heller ikke når det kommer til seksualitet. Dette kan også ha noe med at jeg ofte henger meg opp i betydningen av ordene og særlig når det kommer til seksualitet finner jeg betydningene snevre og kvelende.

Det er også en link her mellom ordrett betydning og underforstått betydning som i enkelte tilfeller kan være litt morsom.

Tror jeg starter med «heterofil»

Den per dags dato «vanligste» seksualiteten er «hetrofili.» Ordet betyr ordrett «en som er venn med noen som er ulik.» i litt mer overført betydning «en som elsker den som er ulik.» bruken av ordet: «En som føler tiltrekning mot det annet kjønn.» og i mer dagligtale «en som bare tenner på personer av det annet kjønn.»

I utgangspunktet har jeg aldri følt meg bekvem i denne båsen. Jeg har helt siden jeg var liten blitt like surrete rundt søte jenter som søte gutter. Nå rakk jeg riktignok å bli rundt 19-20 før jeg seriøst begynte å vurdere om jeg kunne vært kjæreste med ei jente, og derfor omtalte jeg meg selv som «heterofil» helt frem til da.

Det var på mange måter litt bittersøtt å forlate denne båsen. Bittert fordi jeg innså at jeg ikke var helt den jeg trodde jeg var. Søtt fordi jeg uansett hater båser.

Per dags dato er det latterlig enkelt for meg å påstå at jeg ikke er heterofil, men det hindrer ikke enkelte kjipinger fra å påstå at jeg er det, og at jeg lurer meg selv.

For det er jo en gang sånn at jeg har utrolig lite erfaring med jenter. Noen tolker derfor min interesse som noe påtatt, og det kan være utrolig irrterende.

Nok om meg

Selv om heterofili oppfattes som normen over store deler av verden, har jeg en tendens til å ikke helt tro på det. Jeg liker bedre teorien om at alle har ulike deler av tiltrekning inni seg og at enkelte filier er mer markante hos enkelte. På samme måte som vi alle innehar såkallt feminine og maskuline aspekter.

Jeg har også en tendens til å tro at grunnen til at «heterofilien» er såpass overvektig er pga gammle fordommer, tillærte adfærdsmønster og frykt for å skille seg ut.

Nå mener jeg ikke å kritisere folk med «heterofil» identitet. «eg er mye flinkere når jeg faktisk prøver :) » Identitet er et veldig sammensatt fenomen, og selv om man ikke har noe ønske om å forandre på seg selv, så kan det noen ganger i det minste være interessant å se litt på bakgrunnen til hvordan identiteten ens ble til.

Meh, som alle filier, jeg vil nok komme tilbake til det, er «heterofilien» noen ganger alt for inkluderende også. Som når man blir beskyldt for å spille på det andre laget fordi man avviser noen. Det er vel kanskje hovedgrunen til at jeg missliker filiene, fordi det som regel kommer ned til smak og behag til slutt alikevel.

Thursday, February 14, 2008

Photo boot og sinsstemninger

Jeg har en tendens til å ta særdeles mange bilder av meg selv med photo boot, gjør ikke alle mac'ere det? I alle fall, det blir en del random uttrykk ut av det, jeg tror faktisk ikke jeg har eneste bilde der jeg bare sitter og smiler og ser normal ut. Normal... heh... Vel uansett. På noen av bildene jeg tar har jeg glemt hva det var som fikk frem uttrykket. På bildet nedenfor, tror jeg at jeg er irritert på meg selv fordi jeg leser ulovlig nedlastede tegneserier på internet i stedet for å rydde rommet/få meg jobb/få meg et liv/vaske av sminken fra i forrigårs...



Pluss at jeg er litt glad i meg selv fordi jeg er så utrolig surrete og håpløs. Tro det eller ei, jeg synes jeg er litt søt på dette bildet, men så har jeg jo altid hatt litt rar smak...

Wednesday, February 13, 2008

Oi...

Har vært litt stille her de siste månedene, men kommer krypende tilbake.

Har vel vært litt stille generelt i livet, prøvd å finne ut hva jeg egentlig vil her, med livet mener jeg. Jeg blir 26 i år alt etter hvem jeg spør er livet allerede over eller bare så vidt begynt, jeg hører vel egentlig ikke så mye på de folka, jeg hører desto mer på det rastløse hjertet mitt som er lei av å pisse rundt uten å bestemme seg.

Jeg har sluttet i jobben min, etter litt over en måned med sykmelding. Jeg har kastet meg på to fag på UIO etter at jeg fant ut at jeg mangler 30 sudiepoeng for å få lån, snart er det bare 10 igjen og så er den døren oppe igjen.

Jeg har tørket støvet av kameraet og bestemt meg for å gjøre et forsøk på å overleve som frilans fotograf. Litt murky hvordan man gjør det egentlig, men jeg har registrert firma og gjort et oppdrag for en kompis. Går jeg på trynet, så går jeg på trynet, men hvis jeg ikke strekker på vingene snart kommer de til å råtne av og falle i stykker.

Har fremdeles deppedager, men arbeidet med 8.marskomiteen holder meg i nakken, gleder meg til dagen, til å stå med parolen og se flyers på trykk som jeg har designa.

Jeg vet ikke helt hva det er jeg driver på med, men det, det går sikkert bra.