Monday, July 7, 2008

prostitusjon og sånn...

Sitter nå på en session som blant annet handler om hvorfor det sitter få kvinner i fengsel og hvordan vi kan støtte kvinner i prostitusjonen. Holdt av respektive Dolores Juliano og Debora Brock. Akkurat nå ser jeg litt sånn ut:


Første dama satt nemlig å snakket om hvordan det var en (tror hun mente det var en delvis posetiv) kvinnelig strategi å heller prostituere seg i stedet for å stjele for å overleve. Jeg skjønte jo litt hvor hun kom i fra og jeg skjønner at i et land der kvinner blir fengslet og sosialt fordømt (i en mye større grad enn i skandinavia) for dette at det kan oppleves som svært opplagt at det er systemet som er problemet og ikke selve prostitusjonen. Det kunne jeg svelgt, men når hun i spørsmålsrunden begynte å terpe på at det var opp til kvinner å ha hvilken som helst "sex" de ville begynte jeg å lure på hvordan hjernen hennes var loddet sammen... Heldigvis var det flere enn Ane Stø som skjønte at dette var oksediare. Skal prøve å finne ut hvem hun tøffe dama var og hvor hun kommer fra.

Nå sitter jeg og hører på Brock snakke om hvor viktig det er å la kvinner i sex handel velge fritt, siden denne "jobben" kan passe bra for enkelte.Hvor vanskelig er det å se at brannslukking er rimelig meningsløs så lenge vi lar folk fyre på golvet i stua. Sikkert bedre enn å fryse i hjel, men da burde vi jo heller tilby dem andre alternativer... Har fått mye bra innputt her nede og skal skrive litt mer kvalitetsmessig om det senere, men litt guerilla må en jo ha.

Look lively kvinnegruppa Ottar:

2 comments:

Virrvarr said...

Jeg er sjalu på deg som er på konferanse, og du har fått nytt og fancy bloggbanner, til og med (c:

Martine Votvik said...

Takker :)

Jeg må innrømme at det er du som er grunnen til at jeg lagde banneret fordi jeg ble sjalu på den fine tegningen du har øverst på blogen din nå ;)