Friday, February 24, 2012

Oi, nå hater visst feministene horer igjen

Hvis man skal kritisere et utspill for å være aggressivt og lite gjennomtenkte, så burde man dobbeltsjekke om egen reaksjon ikke bærer preg av det samme.

Hvert eneste år sender 8.marskomiteen ut invitasjoner til et bredt utvalg av lag, foreninger, partier og interessegrupper. Hvert eneste år stiller det opp en gjeng tøffe damer og det skal de ha skryt for, men det er ikke i nærheten av representativt for alle som ble invitert. Hvert eneste år klager folk på parolene i ettertid, du kan stille klokka på det, og de ville nok klaget om det ikke var såpass kontroversielt også.

Hvert eneste år sier folk at de skal engasjere seg til neste år og kuppe parolemøtet.

Noe som hadde vært litt kjekt i grunnen for de som sier det er jo ikke alle enige med hverandre, så det ville nok ikke blitt fare for overvekt på kjøttvekta for det.

De skriker om demokrati. Det er som å høre folka som blir hjemme på valgdagen klage over at SV kom inn i regjering. Demokrati er ikke et koseord, demokrati er hardt og brutalt. Det er de som stiller opp som blir hørt, det er de som engasjerer seg som får sette dagsorden. Og det er brutalt, men det er ikke urettferdig.

Og det er ikke vanskelig å sende en mail der man spør om bakgrunnen for parolen før man begynner å skrike i alle nettets talerør om hvordan 8.Marskomiteen ønsker å ta i fra de prostituerte alle rettigheter.

Det er som om folk er mer ute etter å skåre ett billig poeng heller enn å søke etter sammenhenger. Og det virker som om folk er mer opptatt av å løpe i flokk, skrekkslagne over muligheten for å bli assosiert med det som plutselig ble upopulært. Jeg merker det i saker der jeg i utgangspunktet sympatiserer også. Folk vil ikke ha dialog. Folk vil ha en krangel der de kan bryte meningsmotstander ned i gjørma.

Og her oppfordrer jeg jo ikke til mer enighet heller, men en mer redelig uenighet der man prøver å ha respekt for sine meningsmotstandere. Men det er vel litt mye å be om i reality-tv-virkeligheten vi lever under i dag. Folk hører: Få dem ut av huset. Og så skriker dem tilbake: Nei det er dere som skal ut av huset!

Selvfølgelig er det en del av kritikken som har kommet på en ryddig måte og som har gode poenger, det føler jeg at det er viktig å få med, for ellers ville nok folk funnet det nødvendig å påstå at jeg ikke var klar over det :P

Motstand betyr ikke alltid at man har tatt feil og at man burde skynde seg til å skifte mening. Av og til betyr det at man burde ta litt selvkritikk og prøve å forklare saken bedre. Men avgjørelser som blir tatt i demokratiske fora kan ikke med letthet kastes til side. Det er ikke bare for styret i 8.Marskomiteen å ta en avgjørelse der, for det er jo ikke styret som har vedtatt parolen alene.

Hvis man skal kritisere noen for å være udemokratiske, så burde man passe på hva man ber om :P

No comments: