Friday, September 21, 2012

Kompisene dine vil at du skal dø i trafikken

Nrk vet å melde at det ikke er menn selv som er ultimat ansvarlige for at de kjører dårlig på veien, nei det er damene sin feil det, og særlig i dag de unge jentene som synes det er stas når gutta får moped.

Evolusjonspsykolog Leif Edward Ottesen Kennair påstår i nyhetssaken at damene må ta på seg skylden for 90% av tapte førerkort hos menn. Det er litt hardt å svelge for meg, for jeg har til gode å se forskningsmateriale som konkret påviser dette. LEOK viser til studier om hvordan menn i alle folkegrupper har tendens til risikoadferd, særlig i ung alder og hvordan menn må forvente at de har større sjanse for å dø av uforsiktighet enn kvinner.

Som vet foretrekker jo kvinner "bad boys" og derfor har kvinners partnervalg gjennom tiden ført til at menn har blitt avlet frem som hodeløse kyllinger som bare tenker på fart, spenning og puling. Kvinner driter jo i mannen rett etter befruktning, så da gjør det ingenting om han går og dør i et forsøk på å bryte med en bjørn i skogen. Eller..?

Det er fristende å påstå at LEOK er på en bitter hevntokt mot damene som ikke ville pule med ham når han var yngre. Og så tror han at det var fordi han var så ansvarlig og myk og snill og så skjønner han ikke at det var fordi han var sytete, selvsentrert og hadde dårlig sosial intelligens.

Men nå skal vi ikke bli ekle heller så det holder jeg meg for god til.

La meg foreslå en alternativ tolking av studiene:

Hvem har størst evolusjonær fordel av at menn dør i uansvarlig adferd, svaret er = andre menn så klart.

Nå synes nok sikkert jentene at gutten med moped er tøff, men det er kompisene hans som håner ham når han ikke tør risikere livet i trafikken. Det er kompisene som presser ham til å drikke hardere og sier at sikkerhetsbelte er for pyser. "Kompisene" dine, mener det jo ikke bevisst, men underbevisst vil de antageligvis at du skal dø slik at de har større sjanse for å få pult selv.

No comments: